Dovolená ve východních Alpách


[slideshow=1,500,320]

Tento rok jsme si pro naši dovolenou naplánovali hned dvě vysokohorské cesty Lasörling Höhenweg a Venediger Höhenweg. Ten Lasörling Höhenweg měl posloužit k aklimatizaci a ten Venediger Höhenweg s vrcholem "Grossvenediger" měl být ten highlight.

Jak to ale v tomto ročním období je, počasí není předvídatelné. Proto jsme museli naši trasu plánovat ze dne na den. Co se počasí týče měli jsme všechon od slunečna, deště až po sníh. Přesto jsme si naši dovolenou užili, i když ta trasa neproběhla jak naplánováno.
Díky tzv. Hüttentaxi jsme mohli cestovat mezi oběma vysokohorksýma cestama, podle toho kde bylo lepší počasí. Tím jsme měli hodně výstupů a sestupů. Ale my jsme prostě vandrovali za pěkkným počasím ;-)

Ten Grossvenediger jsme bohužel museli oželet. Počasí bylo v ty dny velice špatné. A když by jsme měli stát nahoře, tak s výhledem! Zato jsme vystoupali na jiné vrcholy, které byly na cestě.

Obě vysokohorské cesty jsou velice pěkné. Lasörling Höhenweg není tak náročný jako Venediger Höhenweg, ale obě jsou velice zajímavé a krásné.

Na naší cestě jsme přenocovali na mnoha chatách. Všechny chaty byly v pořádku. V tomto ročním období jsme měli některé chaty jenom pro nás. To bylo velice příjemné.

Ten Grossvenediger ale nevzdáváme!

0 Kommentare:

Kommentar veröffentlichen